Belföld

Aratott a női kajak kettes

Minden távon világbajnok lett a Janics Natasa – Kovács Katalin női kajak kettős a zágrábi világbajnokságon. Így hat arany, három ezüst és ugyanennyi bronz a magyarok mérlege.

A Janics Natasa – Kovács Katalin kettős a délelőtti ötszáz méteres döntő után a délutáni kétszáz méteres fináléban is magabiztosan nyert, megszerezve a magyar csapat hatodik aranyérmét a zágrábi kajak-kenu világbajnokságon.

A délutáni kétszáz méteres döntőkben egyébként Boros Gergely ötödik lett, Sík Márton és Csamagó Attila duója hetedik, Kovács Gergely és Bozsik Attila kettőse pedig a negyedik helyre úszott be. A Buzál Miklóst, Végh Attilát, Vasali lászlót és Joób Mártont felvonultató kajaknégyes a kilencedik, Pasky Tímei, Viski Erzsébet, Patyi Melinda és Szabó Gabriella csapata pedig ötödik lett vasárnap délután.

A világbajnokságon eddig a Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Gyertyányos Gergely alkotta férfi K-4 egy aranyéremmel, Szabó Szilvia női K-1-ben ezüstéremmel gazdagította a magyar éremkollekciót. Őket követte a Kozmann György – Kolonics György alkotta kenu kettes ezüstérme ötszáz méteren. A Paksy Tímea, Szabó Szilvia, Benedek Dalma, Bóta Kinga összeállítású kajak négyes pedig bronzérmes lett, akárcsak Viski Erzsébet kajak egyesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik