Belföld

Itthon is kiütötte az MU a Debrecent

A papírformának megfelelően a Manchester United a Puskás Ferenc Stadionban is simán, három góllal nyert a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz ellen, így 6-0-s összesítéssel az angl sztárklub jutott a bajnokok Ligája csoportkörébe. A magyar bajnok az UEFA Kupa főtábláján folytatja nemzetközi szereplését.

A továbbjutás és a mérkőzés sorsa a 20. percben dőlt el: ekkor Scholes jobb oldali szögletére rossz ütemben mozdult ki Csernyánszki kapus, és a hosszú saroknál érkező Heinze közelről a hálóba fejelt (0-1). A Puská stadionban az argentin válogatottal is gólt szerző hátvéd a 61. percben ismét betalál : Giggs bal oldali, élesen belőtt szabadrúgását fejelte a kapuba a rosszul helyezkedő debreceni védők között. A végeredményt 4 perc múlva Richardson 17 méteres lövése állította be (0-3).

A magyar bajnok legnagyobb gólszerzési lehetőség Sándor Tamás 17 méteresszabadrgása jelentette az első félidő hosszabbításában; a középpályás lövését Van der Sar ritkán látható bravúrral védte.

A BL-csoportkör csütörtöki sorsolását kiemeltként váró angolokat csak az szomoríthatja el, hogy az első diagnózisok szerint az első félidőben lecserélt Gary Neville ágyéksérülést szenvedett, és hat hétig nem játszhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik