Belföld

Névvel szavaznak a Munkáspárt nevéről

Nevüket és tagsági számukat a szavazólapon feltüntetve voksolnak a Munkáspárt nevének megváltoztatásáról a parlamenten kívül erő tagjai; Thürmer Gyula elnök közlése szerint erről a központi bizottság döntött.

“Az utóbbi években majdnem minden kérdésben úgy döntött a tagság, hogy nyíltan akar szavazni, és nem titkos szavazással, mert egyszerűen úgy érzi, hogy nem szégyelli a döntéseit” – mondta az elnök az MTI-nek, megjegyezve, hogy a tagság joga meghatározni a voksolás módját.

A politikai szándék az volt, hogy minél többen vegyenek részt a szavazáson, és “a lehető leginkább értékelhető és ellenőrizhető legyen ez a szavazás: mostanság az ilyen bírósági ügyek arra kényszerítenek bennünket, hogy minden szempontból kifogástalan dolgok legyenek” – tette hozzá, a két vitatott jogállású vezető által kezdeményezett eljárásokra utalva.

Arra a kérdésre, hogy ezzel a megoldással azt is áttekintik-e, kik a párt aktív tagjai, Thürmer Gyula nemmel válaszolt, mondván, pontos kimutatásaik vannak, a létszámra vonatkozó kérdést azonban elhárította.

“Sok olyan tagunk van, aki, mondjuk nem tud részt venni a taggyűlésen, mert éppen a kórházban van, vagy idősek otthonában” – mondta arra a kérdésre Thürmer Gyula, miért nem a taggyűléseken voksolnak a kérdésről.

Augusztus 13-án kezdődött meg a szavazás arról, hogy az 1992-ben felvett Munkáspárt név helyett Magyar Kommunista Munkáspártra változtassa nevét a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik