Belföld

Egy góllal nyertek az argentinok

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a jóval esélyesebb, már világbajnoki résztvevő argentin nemzeti együttestől.

Az új Maradonának kikiáltott Lionel Messi két perce volt a pályán, amikor a második félidő derekán piros lapot kapott. Eredmény: Magyarország-Argentína 1-2 (1-1). Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, v.: Markus Merk (német) gól: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (19.), Heinze (62.); kiállítva: Messi (66.); sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (66.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (52.).

Az eseménytelen nyitónegyedóra után a vendégek a “semmiből” szereztek vezetést, majd picit felpörgették a ritmust, s fölénybe kerültek. José Pekerman szövetségi kapitány csapata türelmesen járatta a labdát, kisebb helyzetekig is eljutott, éppen ezért okozott meglepetést a hazai együttes találata. Lothar Matthäus gárdája az egyenlítéstől felbátorodott, bár már addig sem futballozott megilletődötten. A magyarok játéka időnként nagy lelkesedést váltott ki a lelátón, a közönség értékelte a kiváló hozzáállást.

A szünet után kiegyenlített volt a küzdelem, majd egy szép megoldás végén Heinze ismét az argentinokat juttatta vezetéshez. Hamarosan érkezett csereként a Maradona-utódnak kikiáltott U20-as világbajnok Lionel Messi, aki azonban gyorsan megfeledkezett magáról, s kiállítása után mehetett zuhanyozni. Az emberelőnybe került magyar válogatott ezután mindent megtett az egyenlítésért, nem egyszer el is jutott Franco kapujáig, de nem sikerült az újabb gólszerzés.

A vereség ellenére dicséretet érdemel a Matthäus-csapat, mert kiválóan helytállt a világranglista második helyén álló, igaz néhány klasszisát nélkülöző argentin csapattal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik