Belföld

Szakértők Kulcsár kihallgatásáról

Baráti, törvénysértő, hozzá nem értő – ezt állítják szakértők Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatásával kapcsolatban. Az ügyészség nem ért egyet az őt ért vádakkal.

Vasárnap az MTV Szólás Szabadsága című műsorában részleteket mutattak be a húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatásából. A szakértQk bírálták az ügyészség munkáját. A műsorban megszólaló Kacziba Antal vezérőrnagy az ORFK nyugalmazott bűnügyi főigazgatója azt mondta nem tudja eldönteni, a képzetlenség, a hozzá nem értés vagy valami más vezette-e a kihallgatókat, (…)valami olyasféle előfeltevés, amihez igazolást kerestek a kihallgatáson. A műsor másik vendége Kabódi Csaba, az ELTE büntetőeljárásjogi tanszék vezetője jogilag aggályosnak minősítette a kihallgatást. Furcsállotta, hogy a kihallgatás közben a gyanúsított és védője folytonosan “pusmoghatott”, hiszen a vizsgálatnak a törvény értelmében szigorú koreográfiája van.

A szólás szabadsága műsorában a meghívás ellenére nem képviseltette magát a Fővárosi Főügyészség. A műsorra reagálva hétfőn kiadott egy közleményt arról, hogy a kihallgatásról a felvétel és a jegyzőkönyv a hatályos eljárási törvényeknek megfelelően készült. A kihallgatás szakmai szempontok szerint, előzetesen összeállított tematika alapján folyt. A közlemény vége pedig azt állítja, hogy az ügyben tudatos politikai támadások érik az ügyészséget.

Zámbó Gyula, Kulcsár ügyvédje nem tartja jogellenesnek a kihallgatást. Kulcsár Attila egyelőre nem kommentálja a felvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik