Belföld

A Carrefour nem eladó

A Carrefour és a Wal-Mart nem folytatott és nem is folytat tárgyalásokat a francia áruházlánc eladásáról – írja a Reuters a Carrefour szóvivőjének nyilatkozatára hivatkozva.

Korábban iparági forrásokra hivatkozva a The Mail on Sunday azt állította, hogy Lee Scott, az amerikai Wal-Mart , és Luc Vandelve, a francia Carrefour vezetője versailles-i tárgyalásán a gall áruházlánc felvásárlásáról tárgyalt. Az esetleges ajánlatról közelebbit nem közölt a lap, mint írta: lehet, hogy csupán néhány Carrefour-áruházra terjed ki a tranzakció, de az sem kizárt, hogy a világ legnagyobb áruházlánca megpróbálja felvásárolni a globális piac második számú szereplőjét.

A francia óriásvállalat értékesítéséről korábban is jelentek meg pletykák, a potenciális vevők között a Wal-Mart mellett a Tescót emlegetik.

A Wal-Mart elnöke néhány hónapja azt nyilatkozta, hogy a jövőben forgalmának 30 százalékát az Egyesült Államokon kívül szeretné bonyolítani. Az európai célpontok között elsősorban Magyarországot, Lengyelországot és Oroszországot nevezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik