Belföld

Utakat, pincéket öntött el a víz Pest megyében

Nagy mennyiségű eső zúdult csütörtökön hajnalban Budapest környékén több Pest megyei településre pincéket öntve el, utakat téve járhatatlanná. A Maglódi úton beszakadt az aszfalt, a nyolcadik kerületben áramszünetet okozott a beázás.

A Pest Megyei Katasztrófa-védelmi Igazgatóság ügyeletvezetője csütörtökön reggel elmondta, hogy a legnagyobb mennyiségű eső Érden hullott, ahol az utcai csatornák nem tudták elnyelni a vizet, emiatt a hömpölygő áradatban több autó is elakadt. A tűzoltók kötéllel húzták ki az árból a bajbajutottakat. Törökbálinton a vasúti híd aluljárójában rekedt egy autó, mert beragadt az itt összegyűlt, fél méter magas iszapba; itt is a tűzoltók beavatkozására volt szükség.

Az elöntött pincékből, alagsori helyiségekből a tűzoltók kiszivattyúzták a felgyülemlett esővizet, és segítettek az ott tárolt értékek kihordozásában is – mondta el az ügyeletes. Sok esetben hívták a tűzoltókat Szigetszentmiklóson és Gödöllőn.

Beszakadt az aszfalt a Maglódi úton


Beszakadt az eső által alámosott aszfalt csütörtökre virradóra a Budapest X., Maglódi úton, a Gitár és a Lavotta utca közötti szakaszon, két gépkocsit a tűzoltók emeltek ki. Személyi sérülés nem történt. Az alámosott aszfalt miatt az útszakaszt lezárták – tájékoztatta az MTI-t a tűzoltóság ügyeletese.


Áramszünet volt a VIII. kerületben


A viharos időjárás, beázás következtében szerda este 23 óra 19 perckor üzemzavar keletkezett a Baross utca 116. szám alatt lévő 10/04 kilovoltos vasházas transzformátorállomásban, aminek következtében közel 3500 fogyasztó áram nélkül maradt – mondta el Németh László, az ELMÜ kommunikációs osztályának vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik