Belföld

Cseh László világbajnok

Magyar úszóaranyérmest avattak a montreali vb-n: Cseh László 4:09.63 perces Európa-csúccsal nyerte a 400 m vegyesúszás döntőjét, így ő lett a magyar úszósport nyolcadik világbajnoka.

Cseh a szám jelenlegi abszolút elsője, Michael Phelps távollétében diadalmaskodott, fenyegető közelségbe jutva az amerikai világrekordjához: a magyar kiválóság 300-nál – miközben “váltott ellenfeleit” sorra rázta le – alig 17 századra volt Phelps “kozmikus” 4:08.26–os csúcsától, végül csaknem fél másodpercet javított saját kontoinens-rekordján.

Cseh győzött, ám a döntő után mégis elégedetlenül nyilatkozott. “A taktika a szokásos volt, vagyis “halálos” iramban kezdeni, a riválisok leszakítása végett, ennek megfelelően nagyon megnyomtam az elején, pillangón és háton, bár pillangón mintha lassúbb lettem volna az általam vártnál és tán ezért nem jött össze a világrekord. Amikor célba értem és felnéztem az eredményjelzőre, láttam, hogy nem kerültem 4:09 alá, bizony csalódást éreztem, azt, hogy ez nem az igazi… Összességében persze boldog vagyok, hiszen amiért jöttem, megvan: a világbajnoki arany. Illett megnyernem, még ha csak Európa- csúccsal is…” – mondta Cseh László, hozzátéve, most hosszú pihenő következik, nyaral, aztán szeptembertől elkezdi informatikusi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik