Belföld

Ezüstérmesek a Kemény-legények

Nem sikerült a magyar férfi vízilabda-válogatottnak megismételni a lányok pénteki sikerét. A döntőben nagy harc után 8-7 arányban vesztett a magyar csapat a szerb válogatott ellen a montreali világbajnokságon. Ezzel nem tudtuk megvédeni világbajnoki címünket.

A magyar válogatott nem tudta megvédeni világbajnoki címét: a horvát, a román, a kanadai, a spanyol és a görög csapat legyőzése után a szerbekkel nem bírtak Kemény Dénes fiai. A kék sapkában játszó magyar válogatott ugyan mindegyik negyed előtt elhozta a labdát, és rögtön az első percben gólt is szereztünk, a szerbek végig fel tudtak zárkózni, sőt, a harmadik negyed elején Vladimir Vujasinovic góljával első ízben vezetni is tudtak. Madaras Norbert és Biros Péter ekkor még fordítani tudott, a rendkívül izgalmas negyedik negyedet azonban 3-2 arányban elvesztettük.


A szerbek két góllal is elhúztak, 7-5-ről azonban Molnár Tamás két villanásával még feltudott állni a magyar válogatott. Ikodinovic váratlan góljára azonban már nem tudtak Kásásék reagálni. A meccs vége előtt negyven másodperccel – amikor is a szerbeknél volt a labda – Kemény Dénes szabálytalanul időt kért (erre csak négyméteres előtt van mód, hiszen a harmadik negyedben a magyarok már kikérték a rendes időkérést), ezért négyméterest ítéltek meg ellenünk.


Ezt Ikodinovic – csakúgy mint Kiss Gergely a második negyedben a mi oldalunkon – kihagyta, válogatottunk azonban a visszatért remény ellenére sem tudott kiegyenlíteni.

A két csapat egyébként az olimpiai döntő óta tétmeccsen nem találkozott. Akkor a magyar válogatott diadalmaskodott, most a szerb csapat bizonyult jobbnak. Döntőben egyébként a szerbek nem tudtak legyőzni minket – egészen szombat estig. Az 1997-es sevillai VB-n, a 2004-es világligán és az olimpián is mi voltunk a jobbak, sőt, a 2001-es és a 2003-as Európa Bajnokságot is Kemény Dénes csapata nyerte.

A magyar csapat gólszerzői: Biros Péter (2), Madaras Norbert (2), Kiss Gergely, Molnár Tamás (2)

A szerb csapat gólszerzői: Danilo Ikodinovic (4), Dejan Savic, Aleksandar Sapic, Vladimir Vujasinovic, Boris Zlokovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik