Belföld

Az SZDSZ-nek nem tetszik az sms-kampány

Nem a tervezett kormányzati feladatokról szól az sms-kampány – hangsúlyozta Gusztos Péter, az SZDSZ szóvivője pénteki közleményében. Véleménye szerint hasznosabb lenne szakmailag előkészített témákban kikérni az emberek véleményét.

Az SZDSZ-es politikus arra reagált, hogy László Boglár kormányszóvivő az sms-kampány múlt heti elindításakor azt nyilatkozta, hogy nem követi majd törvényalkotási folyamat a kérdésekre adott válaszokat, és nem kormányzati szándékhoz kérnek támogatást, hanem egy értelmes társadalmi vita alapjait kívánják megteremteni a kezdeményezéssel.

Gusztos Péter ugyanakkor kifejtette, hogy az SZDSZ szerint hasznosabb lenne a jogalkotási programba illeszkedő, és az illetékes tárcáknál szakmailag megfelelően előkészített témákban érdeklődni, és ehhez a civil szervezetek, társadalmi mozgalmak véleményét kikérni.

Nem szerencsés, hogy az első kérdésben megjelölt céllal, a születendő gyermek nemének megválasztásával ellentétes az Egészségügyi Minisztérium szakmai álláspontja. A második kérdés pedig, a járművezetés előtti alkoholfogyasztás pedig már széles körű szakmai tiltakozást váltott ki, és ellenkezik az aktuális belügyminisztériumi javaslatokkal is.

“Olyan párbeszédre lenne szükség, melynek eredményeit törvényalkotási folyamat követi, és megfelel a kormányzati szándéknak. Értelmes társadalmi vita csak így folytatható” – mondta Gusztos Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik