Belföld

Vizet osztanak a pesti dugóban

A hőség miatt a Fővárosi Polgári Védelem munkatársai csütörtökön és pénteken összesen 21 ezer palack ásványvizet osztanak ki Budapesten a dugóban álló autósoknak - közölte a főpolgármesteri hivatal.

A Polgári Védelem munkatársai ásványvizet osztanak a Budaörsi úton és az Éles saroknál csütörtökön és pénteken 10 órától a csúcsforgalom idején a hőségben várakozó autósoknak – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében, amely Demszky Gábornak a hőség miatt elrendelt intézkedéseit tartalmazza. A közlés szerint a polgári védelem a Fővinform tájékoztatása alapján szükség esetén további helyszíneken is vizet oszt majd.

A főpolgármester elrendelte azt is, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. csütörtök reggeltől 12 órás műszakokban, műszakonként 30 mosóautóval járja a várost, s hűtse az úttesteket. Elsősorban a belső kerületekre koncentrálnak, a lakótelepeken külön hűtőlocsolást végeznek. A BKV megrendelésére napi 4000 köbméter vízzel a villamossíneket is hűtik – áll a közleményben.

A Főkert Rt. folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket. A növényzet öntözése mellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodnak, s figyelnek az ivókutak működésére is.

A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot a közműszolgáltatókkal, a mentőszolgálattal, és figyelmeztetik az áramszolgáltatót a kánikula idején a légkondicionálók miatt megnövekvő fogyasztásról. Értesítik a szociális gondozó hálózat intézményeit és a szociális otthonokat, hogy az idősekre és a fekvőbetegekre fokozottan figyeljenek, valamint gondoskodjanak a helyiségek levegőztetéséről és az ivóvízpótlásról – közölte a főváros vezetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik