Belföld

Visszavonták kilenc biztosítási alkuszcég engedélyét

Kilenc biztosítási alkusz cég tevékenységi engedélyét visszavonta és törölte a biztosításközvetítői nyilvántartásból a felügyelet, mivel nem rendelkeznek az év eleje óta kötelező, emelt összegű szakmai felelősségbiztosítással, illetve vagyoni biztosítékkal - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán.

A független biztosításközvetítőknek 2005. január elseje óta káreseményenként legalább 250 millió forint, évente pedig együttesen legalább 375 millió forint összegű, az Európai Unió egész területére kiterjedő érvényű felelősségbiztosítással vagy 375 millió forint összegű vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük.

A felügyelet határozata szerint a kilenc brókercég, köztük hat budapesti társaság, a TOP MAKLER, az Assecura Due, a SZEVERA, az AN Hungária, a Corporate Insurance Broker és a Független Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft., valamint a kistarcsai Diamont Jet, a monori V and K 2003, és a karancslapujtői Olimposz kft. nem igazolta az előírt felelősségbiztosítás vagy vagyoni biztosíték meglétét.

Ha a kilenc alkuszcég közül valamelyik ismét piacra kívánna lépni, újra kell indítania az engedélyezési eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik