Belföld

Tinédzser fenyegette bombával a Parlamentet

Egy 14 éves tököli lány - 16 éves fiú ismerőse biztatására - fenyegetőzött kedden azzal, hogy bomba robban a Parlamentben. A rendőrség a személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő költségeket áthárítja az elkövetőkre.

Kedden 12 óra 48 perckor egy gyermekhang közölte a BKV diszpécserszolgálatával, hogy a „egy busszal a Parlament felé tart, amin atombomba van”. A rendőrség feltételezte, hogy megalapozatlan, rosszindulatú fenyegetésről volt szó, de tekintettel a bejelentés tartalmára, az ilyenkor szükséges intézkedéseket megtette. A Parlament átvizsgálását követen bizonyossá vált, hogy a fenyegetés megalapozatlan volt.

Csontos Stefánia alezredes hozzátette: a nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 14 éves tököli lány, aki a bejelentést egy 16 éves tököli fiú javaslatára tette meg. A két fiatalt a BRFK nyomozói tököli lakcímeiken még kedden este 22 órakor elfogták. A két fiatalkorúval szemben közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik