Belföld

Pokorni kezet nyújt az MDF-nek

A Fidesz alelnöke az MTV Nap-kelte című műsorában kifejtette, hogy a két párt alapvető politikai szándékai közösek, azt szeretné, ha a helyzet javulna a két párt között, és szimbolikusan kezet nyújtott a Magyar Demokrata Fórumnak.

A politikus az arra a kérdésre válaszolt, miként értékeli, hogy az MDF korábbi szándékával ellentétben mégsem pereli be Áder János frakcióvezetőt, a köztársaságielnök-választás során tett kijelentései miatt.

A keddi Népszava értesülései szerint a fórumosok ugyanis – állítólag jogászaik tanácsára – elálltak attól, hogy a bírósághoz forduljanak a fideszes frakcióvezető kijelentései miatt.


Áder János az államfőválasztás második fordulója után azt mondta, hogy MDF–MSZP koalíció alakult ki a köztársaságielnök-választás harmadik körére, és információik szerint legalább három demokrata fórumos képviselő megszavazza Szili Katalint, a szocialisták jelöltjét az utolsó fordulóban. Azt is közölte, tízmilliós összegekről szólnak a pletykák, melyet a Szili-voksért kapnának egyesek.


Pokorni Zoltán szerint a politikai céljaik, a stratégiájuk közös, hozzátéve, hogy nem szeretné “magával cipelni” azokat a feszültségeket, amelyek a köztársaságielnök-választás ügyében kialakultak.

“Magyarán mi kezet nyújtunk az MDF-nek, azt gondoljuk, hogy együtt kell dolgoznunk, örülök annak, ha nem pereskednek” – mondta Pokorni Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik