Belföld

A plázákban is lehet majd állást keresni

A jövő év közepéig 70 közterületi helyszínen, például bevásárlóközpontban helyeznek majd el számítógépes terminálokat, amelyeken az álláskeresők kapcsolatba léphetnek az állásokat, képzési lehetőségeket kezelő központi adatbázissal.

A terminálok segítségével az érdeklődők nem csak információhoz juthatnak, elküldhetik önéletrajzukat, és jelentkezhetnek az egyes állásokra is – mondta Pirisi Károly a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

További 80 terminál létesül majd önkormányzati e-pontokon és tele házakban. A regionális képző központokat arra használják majd fel, hogy közelebb kerüljenek azokhoz az ügyfelekhez akik lakóhelye nem a több mint 170 munkaügyi kirendeltség egyikének közelében van.

A regionális képző központokba kitelepült kirendeltségi ügyintézők 20 újabb helyszínen fogadják majd az álláskeresőket. Ez a szolgáltatás a tervek szerint már a jövő év első hónapjaira rendelkezésre áll.

Azok a munkanélküliek, akik a számítógép segítségével önállóan képesek tájékozódni, hamarosan ugyanannyi, tehát 170 helyen tehetnek ajánlatot, mint ahány kirendeltség jelenleg a rendelkezésre áll. Pirisi Károly hozzátette: a 170 körüli kirendeltség korszerűsítése tovább folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik