Belföld

Molnár: milliós támogatás Orbán barátainak

"Orbán Viktor baráti társasága" mintegy 600 millió forinttal nagyobb állami támogatást vett igénybe, mint amiről jelenleg tudunk – mondta Molnár László, az Orbán-család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság szocialista elnöke.

A bizottság egy másik MSZP-s tagja, Szabó Zoltán szerint Molnár azokról a támogatásokról beszélt, amelyekhez a Szárhegy dűlő Kft. – az Orbán feleségének, Lévai Anikónak korábban résztulajdonában álló cég – többi tagja jutott – írja a Népszava.

Az említett támogatások már korábban ismertté váltak. Így tavasszal kiderült, hogy Kékessy Dezső, az Orbán-kormány volt franciaországi nagykövete több cégén keresztül összesen csaknem 425 millió forintot kapott különböző jogcímeken. Szász István Attila, aki a Tokaj Kereskedőház Rt., a Duna Televízió, a CD Hungary és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. jogi képviselője volt, egy cégén keresztül 7,3 millió forint állami támogatáshoz jutott. Madarász László, a Postabank Rt. korábbi elnöke szintén egy cégén keresztül kapott 90 millió forintos állami támogatást. Ők hárman cégtársai voltak Orbán Viktor feleségének a Szárhegy dűlő Kft.-ben. További 75 millió forintos támogatást kapott az a Prácser Miklós, akinek neve több ízben is felbukkant az ÉS-ben közzétett dokumentumokban.

Maga a Szárhegy dűlő Kft. is részesedett az állami támogatásokból; az eddig ismert adatok szerint összességében több mint 70 millió forintot közpénzt ítéltek meg a baráti magántársaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik