Belföld

Újabb helyen lehet műszakiztatni Budapesten

Hivatalosan átadták a Fővárosi Közlekedési Felügyelet (FKF) új műszaki vizsgabázisát kedden. A Budapest XIX. kerületében 744 millió forintos beruházásból megvalósult intézmény tehermentesíti az eddigi egyetlen fővárosi, Mozaik utcai bázist.

A 7000 négyzetméteren felépített vizsgaközpontban két vizsgasoron motorkerékpárok, személyautók, valamint a legnagyobb tehergépjárművek vizsgáztatását is el tudják végezni.

Pintér József, az FKF igazgatója elmondta: naponta összesen 90 vizsgáztatást tudnak végezni, és ezzel az összes fővárosi műszaki vizsgáztatás 25 százalékának ad helyet az új bázis.

Békési István elmondta: 2005 első félévében országosan 783 ezer műszaki vizsgát adtak ki, amelynek 20 százalékát, 140 ezret végeztek a fővárosban.

A fővárosban végzett műszaki vizsgáztatások száma nem változott jelentősen az elmúlt években: 2003-ban 241 ezer, 2004-ben 280 ezer vizsgát adtak ki, ami mindkét évben az országos adat több mint 16 százalékát jelentette. A szakemberek az idén sem számítanak nagymértékű változásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik