Belföld

Lerakták a margitszigeti EB-uszoda alapkövét

Alighogy véget ért az ifjúsági úszó Európa-bajnokság versenyprogramja lerakták néhai mester, Széchy Tamás nevét viselő, s a 2006-os budapesti felnőtt Európa-bajnokságnak otthont adó komplexum alapkövét.

Az 50 méteres úszó- és a 25-ös műúszó-műugró medence építésének jelképes kezdetét jelentő aktuson ott volt számos régebbi és jelenlegi klasszis, köztük az úszásban olimpiai bajnok Temes Judit, Kovács Ágnes, Czene Attila, s a vízilabdában ötkarikás aranyérmes Dömötör Zoltán is.

Az alapkövet – az európai szövetség, a LEN finn elnökségi tagjának, Kurt Mikkolának a közreműködésével – Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség első embere helyezte el.

Az alapkőletételre azután kerülhetett sor, hogy a Fővárosi Bíróság pénteken elutasította a 2 milliárd forintos beruházást kifogásoló környezetvédők keresetét – írja az RTL Klub online. A Mozgalom a Margitszigetért Egyesület az építési engedély ellen nyújtott be keresetet, mert a 2006-os úszó Európa-bajnokság tervezett helyszínén a bővítéshez fákat kellene kivágni és átültetni. A bíróság azonban jogszerűnek találta a beruházást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik