Belföld

Molnár őszig megfontolja lemondását

Molnár László, az Orbán család gazdagodását vizsgáló bizottság MSZP-s elnöke a parlament őszi ülésszakának kezdetéig megfontolja, hogy felajánlja-e lemondását.

A politikus szombaton az MTI-nek azt mondta, az a célja, hogy a bizottság teljesítse feladatát, amelyre a parlament létrehozta. “A cél érdekében megfontolom lemondásom felajánlását” – közölte a bizottsági elnök.

Molnár Lászlót gazdasági vétség miatt, többéves bírósági eljárás után végül pénzbüntetésre ítélték. A szocialista politikus közlése szerint lemondását leghamarabb az őszi ülésszak kezdetekor ajánlhatja fel. “Ha ugyanis most mondanék le, akkor feladataimat az alelnök, a fideszes Répássy Róbert venné át. Ez pedig meghiúsítaná a bizottság célját, azt, hogy kiderüljön, miként tett szert 100 millió forintos vagyongyarapodásra az Orbán család, s ebben volt-e állami forrás” – mondta Molnár László.

A politikus azt is mérlegeli, hogy az ülésvezetést már most átadja valamelyik frakciótársának. Viszont a bizottság szakmai munkájában továbbra is részt vesz, ami az ülések előkészítését, a két ülés közötti munka megszervezését jelenti. E feladatok közül jelenleg a legfontosabb a már beérkezett dokumentumok értékelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik