Belföld

284 millióért ünneplünk

Lezárult a közbeszerzési eljárás az idei augusztus 20-ai ünnepségsorozat lebonyolítására; a Miniszterelnöki Hivatal a Nexus Reklámügynökség Kft.-vel kötött szerződést - közölte Batiz András kormányszóvivő pénteken.

A magyar államiságot központi szervezésben három napon át, augusztus 19-én, 20-án és 21-én ünnepeljük ebben az évben – mondta a kormányszóvivő napi tájékoztatóján. Hozzátette: dunai örömkoncert, a Margitszigeten családi programok, európai kisebbségi fesztivál és számtalan színes utcai program várja a fővárosban az érdeklődőket a tűzijáték mellett, amely augusztus 20-án, 21 órakor kezdődik.

A kormányszóvivő elmondta: négy cég jelentkezett a közbeszerzési eljárásra, és három vállalkozás kapott ajánlattételi lehetőséget a tárgyalási fordulókra. Az ajánlatok közül a Nexusé bizonyult a legjobbnak: a háromnapos ünnepségsorozat programjainak teljes költsége 284 millió 75 ezer forint lesz. Hozzátette: ez az összeg 42 millió forinttal volt kevesebb, mint a második legjobb ajánlat.

A hivatalos állami megemlékezések mellett a tűzijáték, a koncertek, az utcai fesztiválok költségeit is magában foglalja ez az összeg – mondta Batiz András, hozzátéve: légi verseny is lesz a Duna felett, azonban annak szervezéséhez nem használnak fel állami forrást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik