Belföld

A Defend egykori tulajdonosával kampányol az MDF

Az MDF elnöksége Földi Lászlót, az Információs Hivatalnak a Nyírfa-botrány kirobbanásakor elbocsátott műveleti igazgatóját, a Defend Kft. egykori tulajdonosát és ügyvezetőjét jelölte kampányigazgatójának az elnökség – írja a Népszabadság.

Az MDF felkészült a választási kampányra: Hock Zoltán lett Dávid Ibolya pártelnök helyettese, Herényi Károly a kampányfőnök. Földi László pedig a kampányigazgató.

Földi neve korábban a Nyírfa-ügy kapcsán került szóba, amikor a hírszerző ezredest felmentették. A hírszerzés akkor állítólag nemcsak a szervezett bűnözésről, hanem szocialista politikusokról is gyűjtött adatokat.

Az MDF új kampányigazgatójának cége, a Defend az előző ciklusban jelentős állami megrendeléseket kapott, és így a többmilliárdos forgalmat bonyolító társaság a biztonságtechnikai piac egyik meghatározó szereplőjévé válhatott.

Földi László a Népszabadságnak elmondta, hogy eddig még nem foglalkozott kampányszervezéssel. A posztra Boross Péter volt miniszterelnök kérte fel, mint operatív szakembert. Szándékai szerint nem vállal politikai szerepet, csak szervezést, irányítást és a rendszerek összehangolását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik