Belföld

Nyugdíjasok mögül kampányol az MSZP

„Orbán beszél, a nyugdíjas számol" címmel féloldalas, másfél millió forintos hirdetésben hasonlítja össze a Népszabadságban az előző és a mostani kormány nyugdíjpolitikáját a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége, mely több ponton is kapcsolódik a Magyar Szocialista Párthoz.

A volt kormányfő „magáénak vallotta” azt a 2002 második felére eső, 4 százalékos nyugdíjemelést is, amely a Medgyessy-kormány érdeme volt – reflektál Gyurcsány Ferenc kormányfő és Orbán Viktor pártelnök múlt heti nyilvános vitájára az a féloldalas (listaáron másfél millióba kerülő, plusz áfa) hirdetés, mely a keddi Népszabadság kilencedik oldalán jelent meg a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége aláírásával. A hangnemében nem éppen tárgyilagos fizetett közlemény -, mely azzal zárul, hogy “Orbán Viktor jobban tette volna, ha számol velünk” – sokkal inkább tekinthető politikai kampánynak, mint a magyar nyugdíjas-társadalom véleményének.

Erre utal legalábbis, hogy a hirdetést szignáló szövetség tagjai közül többen szorosan köthetők a nagyobbik kormánypárthoz. Csákabonyi Balázs például amellett, hogy a szövetség elnökségének tagja, jelenleg a harmadik képviselői ciklusát tölti a parlamentben szocialista politikusként. A szervezet vezetésében szintén érintett Gyúró Imre pedig a szocialista többségű nyíregyházi városi önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságának tagja.

Az aktív nyugdíjasok és a párt együttműködését a fentiek mellett az is erősítheti, hogy a civilszervezet és a Magyar Szocialista Párt címe pontosan megegyezik: Köztársaság tér 26.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik