Belföld

Gyurcsány: döntetlen lett a Gyurcsány-Orbán vita

A miniszterelnök szerint döntetlen lett az eredménye a Gyurcsány-Orbán vitának.

Gyurcsány Ferenc erről a Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt. “Látva a különböző értékeléseket döntetlen körüli eredmény lett. Két különböző, vagy egymástól legalább is megkülönböztethető gondolkodású, világlátású, személyiségű politikus véleményét, karakterét lehetett látni, és ez szerintem az ország szempontjából jó” – válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, hogy – sportkifejezéssel élve – mi lett az eredménye a beszélgetésnek.

Gyurcsány Ferenc úgy érzi, teljesült a számára legfontosabb cél, amiért a vitát kezdeményezte. Mint mondta, korábban az ország teljesítményére vonatkozóan “indokolatlanul egyoldalú, helyenként bántó megjegyezések hangoztak el”, és örömmel látta, hogy a Fidesz elnöke ezeket a vitában nem ismételte meg, “sőt, azt mondta, egyetért azzal, hogy ez az ország megy előre és teljesítőképes”.

A kormányfő kifejtette: egy kormánynak lehet ellenzéke, azonban az országnak nem. Hozzátette, nem tartja helyesnek, ha az ország, az emberek tehetségét, képességeit vonja kétségbe bármely politikus. “Az elmúlt hetek tele voltak ilyen nyilatkozattal” – fűzte hozzá.

Kijelentette: jelzőkkel nem lehet leírni egy ország teljesítményét, számokat kell mondani, amelyek alapján mindenki eldöntheti, mi igaz és mi nem, s erénye volt a vitának, hogy “ez legalább részben sikerült”. Elhangzottak pontos és pontatlan számok is, ugyanakkor értelmes, szakmai kérdéseket is tartalmazó konzultáció lett a beszélgetésből ahelyett, hogy a felek híveiknek mondtak volna politikai beszédet – mondta Gyurcsány Ferenc. “Emiatt én a kezdeményezést sikeresnek tartom, és az ország szempontjából pedig hasznosnak” – jelentette ki a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik