Belföld

Komolytalannak tűnik az újabb eltűnt magyarról szóló hír

A londoni magyar diplomáciai képviselet szombaton - Magyarországról érkezett bejelentés alapján - egy magyar állampolgárt még kerestetett a brit hatóságokkal, a másik két keresett magyart megtalálták - közölte a londoni magyar nagykövetség.

Szombati Béla londoni nagykövet szombaton arról számolt be, hogy a nagykövetség keresőlistájára korábban felvett magyar állampolgárokat péntek estig sikerült egytől egyig fellelni, de szombat délelőtt otthoni megkeresés alapján egy újabb név került a listára.


A Külügyminisztérium Válságkezelő Központjának ügyeletese a FigyelőNetnek elmondta: az újabb megkeresés hozzájuk érkezett be, ám nem tűnt komolynak, a jelentkező ugyanis még az állítólagos ismerős lakcímét és telefonszámát sem tudta.


Az ügyeleten elmondták: ennek ellenére segítenek felkutatni a rég nem látott ismerőst, sőt a londoni konzulátussal együtt abban is tudnak segíteni, hogy kinyomozzák a keresett személy londoni telefonszámát.

Szombati Béla a Távirati Irodának elmondta, hogy a brit hatóságok, amelyek folyamatosan tájékoztatják a Londonban működő nagykövetségeket, ha a merénylet sérültjei vagy áldozatai között külföldieket találnak, a magyar képviseletet továbbra sem értesítették arról, hogy magyar állampolgár lenne a halottak vagy a tartós kórházi kezelést igénylő sérültek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik