Belföld

Ejthetik a Rejtő elleni vádakat

Nem emel vádat Rejtő E. Tibor ellen az ügyészség a Népszava információi szerint, mivel a K&H-ügyben való esetleges bűnösségét nem kellő mennyiségű bizonyíték támasztja alá. A sokakra terhelő vallomást tevő Kulcsár Attila sem vallott ellene.

Egyre biztosabbnak tűnik a lap korábban már publikált értesülése, miszerint a K&H bank egykori vezérigazgatója ellen nem emel vádat az ügyészség. A nemrég lezárult nyomozás során sikkasztással meggyanúsított Rejtő E. Tibort ugyanis elsődlegesen egy elektronikus üzenet alapján gyanúsították meg. Az e-mailt Kulcsár Attila írta a bank igazgatóinak, John Miltonnak és Győri Istvánnak, ebben pedig – egy csatolt ügyféllista mellett – úgy fogalmazott: “Az alábbi számlaszámú ügyfelek részére semmilyen értesítés kiküldése nem lehetséges, kizárólag személyesen veszik át a kapcsolattartóján keresztül”. Ezt a levelet írta alá Rejtő is “Rendben” szignóval.

Az már korábban is tudható volt, hogy Rejtő ellen egykori beosztottja nem tett terhelő vallomást. Most azonban a Színes Bulvár Lap közölte a bróker egyik vallomásának részletét, amelyben állítólag így vall: “Rejtő E. Tibor nem vett részt a törvénytelen ügyletekben, azokról nem tudott, sőt én csaptam be őt, mert a véletlenül hozzám került aláírását felhasználva készítettem iratokat”. Ennek értelmében nagy a valószínűsége, hogy bűncselekmény – de legalábbis kellő bizonyíték – hiányában megszüntetik a bankvezér elleni eljárást. Ez várhatóan az iratismertetés után következik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik