Belföld

Orbán – Gyurcsány első menet

Orbán Viktor csak bizonyos feltételekkel hajlandó érdemi megbeszélést folytatni a miniszterelnökkel. Orbán megfutamodott - válaszolta a miniszterelnök.

“A találkozó feltétele részemről, hogy a miniszterelnökök találkozójának helyszínén, annak befejezését követően haladéktalanul folytassuk a munkát, a teljes nyilvánosság bevonásával. Tőlünk az emberek munkát várnak el, nem pedig számháborús kampányvitákat” – szögezte le a volt miniszterelnök a kormányfőnek írt szerdai válaszlevelében. Hozzátette: amennyiben Gyurcsány Ferenc elfogadja a feltételeket, “állok rendelkezésére”.

Orbán Viktor egyértelműen megfutamodott a vitától – reagált a miniszterelnök szerdán egy budapesti fórumon, miután a titkársága tájékoztatta a volt kormányfő levelének tartalmáról. Hozzátette: “azt gondolom, hogy egyenes politikához egyenes mondatok és egyenes emberek kellenek, és egyenes dolgokat akkor is tudni kell mondani, ha valaki ott van és szembesíti az embert a mondanivalójával”. A jobboldal nem hajlandó szembesülni másfajta állításokkal, azt hiszik “csak az létezik, amit a jobboldal mond” – jegyezte meg a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik