Belföld

Orbánék lakásvásárlását is vizsgálják

Orbán Viktor és Lévai Anikó egykori belvárosi lakása vásárlásának és eladásának körülményeivel kapcsolatos kérdéseket is feltesznek a volt miniszterelnöknek az Orbán család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottságban.

Ez a negyedik kérdéskör, amelyet a szocialisták ismertettek a volt miniszterelnök július 6-ai vizsgáló bizottsági meghallgatás előtt.

Szabó Zoltán a bizottság szocialista tagja elmondta, hogy Kékessy Dezső volt párizsi nagykövet – a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. egyik tagja – egyik ingatlanforgalamazó cége vásárolta meg Orbánék belvárosi lakását 63 millió forintért. Orbán Viktor és felesége ezt 1994-ben szerezte meg 563 ezer forintért. “A nyolc év alatt emelkedtek az ingatlan árak, de emlékezetem szerint nem 111 szeresen” – mondta a politikus.

Szabó szerint meg kell vizsgálni, hogy a piaci viszonyokon kívül más tényező játszott-e közre az értéknövekedésben. Lehetséges, hogy Kékessy Dezső párizsi nagyköveti kinevezését, vagy a más cégeinek juttatott csaknem fél milliárd forintos állami támogatást hálálta meg ilyen módon Orbán Vikornak? – tette fel a kérdést a politikus.

“Orbán Viktor természetesen elmegy, és a szocialista bizottsági tagok minden kérdésére válaszolni fog” – mondta Répássy Róbert, reagálva az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a szocialisták üres rágalmakra alapozva politikai háborút, lejárató kampányt folytatnak Orbán Viktor ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik