Belföld

Aggódik a Fidesz a 2012-es labdarúgó EB miatt

Aggodalmát fogalmazta meg a 2012-es labdarúgó Európa Bajnokság ügyében tanúsított szocialista magatartás miatt a Fidesz frakció.

Valami lehet annak hátterében, hogy a szocialisták visszakoztak a 2012-es közös horvát-magyar labdarúgó EB-t támogató parlamenti határozat július 4-i napirendre tűzésétől – mondta Szalay Ferenc a két ország parlamenti válogatottjának találkozóját megelőzően Hévízen. Hozzátette, hogy információi szerint a horvát parlament július 7-én tárgyalja a közös EB-t támogató nyilatkozatot.

“Az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága június 27-i, hétfői ülésén mind a négy párt egységesen kiállt az EB közös megrendezése, illetve egy erről szóló parlamenti határozat előterjesztése mellett. Félő, hogy a szocialisták részéről olyasmi lehet a háttérben, ami bizonytalanná teszi az ügy egyértelmű támogatását – vélte Szalay Ferenc. A parlamentek közötti hévízi labdarúgó mérkőzés egyik kormánypárti résztvevője, Keller László szerint viszont nincs jelentősége annak, hogy hétfőn nem kerül napirendre az EB-t támogató határozat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik