Belföld

Növekszik a közbeszerzések száma

A támogatási pénzek felhasználása, a költségvetési szervek hitelfelvételeinek közbeszerzési kötelezettsége dinamikusan növeli a közbeszerzések számát.

Az ECODEV Kft. ez év második harmadától ismét fejleszti tanácsadói tevékenységét: nagyobb szerepet kap a közbeszerzési tanácsadás. Az év első hónapjaiban több nagy beszerzésben működtek közre a pénzügyi szolgáltatások területén, melyek közül a kiemelkedett egy 3,8 milliárd forintos beruházási hitel közbeszerzési eljárásának lebonyolítása. Emellett természetesen más hitelügyletekben és számos kisebb áru- és szolgáltatás beszerzésben nyújt a cég közbeszerzési és pénzügyi tanácsadást.
Egyre növekszik az EU és hazai támogatásból megvalósított fejlesztések és az azokhoz társuló beszerzések száma. Ha a támogatás mértéke meghaladja a teljes bekerülési költség ötven százalékát, akkor a beszerzést közbeszerzési eljárás keretében kell lefolytatni.
A 2004. május 1-én hatálybalépett közbeszerzési törvényt sok kritika éri bonyolultsága és szövevényes szabályai miatt. A közpénzek felhasználása azonban megköveteli a nyilvánosság biztosítását, a versenyjog az esélyegyenlőség betartását és mindannyiunk érdeke a verseny tisztasága felett őrködni. Mindezek EU konform megvalósítása miatt tényleg bonyolult szabályrendszer betartása szükséges, melynek megvalósításához szakértők igénybevétele is ajánlatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik