Belföld

Sun Java Fejlesztői verseny

A Sun Microsystems-nek mint a Java technológia létrehozójának, kifejlesztőjének és legfőbb támogatójának célja, hogy elősegítse a Java üzleti alkalmazásokon végrehajtott forgalom növekedését, valamint ösztönözze a vállalatok, intézmények működési hatékonyságát emelő megoldások fejlesztését.

Üzleti alkalmazások J2EE 1.4 alapon

A Sun Microsystems-nek mint a Java technológia létrehozójának, kifejlesztőjének és legfőbb támogatójának célja, hogy elősegítse a Java üzleti alkalmazásokon végrehajtott forgalom növekedését, valamint ösztönözze a vállalatok, intézmények működési hatékonyságát emelő megoldások fejlesztését. A 10 évvel ezelőtt kifejlesztett Java technológiával a Sun életre keltette azt a fejlesztői közösséget, amelyik mind a mai napig meghatározó szerepet tölt be a Java fejlődésében.
A Sun Microsystems – a tavalyi sikeres pályaműveket látva – immár másodízben hirdeti meg a „Sun Java Fejlesztői versenyt”, amelynek témája
• a „Web-szolgáltatások megvalósítása J2EE 1.4 alapon”, valamint
• a „születésnapi” kategóriában „10 éves a Java”.

Míg az első kategóriában nevezők feladata egy olyan desktopoldali komponens vagy szerver portlet fejlesztése, amelyik hozzájárul egy vállalat, intézmény valós üzleti problémájának megoldásához, a különdíjért folyó versenyben a Sun a legkreatívabb, az 1.5 Java környezetet legjobban kihasználó maximum 10 kbyte (10 240 byte) méretű alkalmazást díjazza.

A versenyen való részvételi szándékot legkésőbb 2005. július 15-ig, az erre a célra kiállított regisztrációs formanyomtatvány kitöltésével kell jelezni (www.javaverseny.hu). A végleges pályaművek beküldésének határideje és címe: 2005. szeptember 23. Az eredményhirdetés a 2005. október 13-án megrendezendő Sun Java Fejlesztői konferencián lesz.

A legjobbak értékes nyereményekben részesülnek: belépőt – és teljes ellátást – nyerhetnek a következő évi JavaOne konferenciára (USA, California), valamint Opteron alapú Sun munkaállomást kaphatnak a sikeres pályázatuk cserébe.

További információk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik