Belföld

A Microsoft technológiákat elsőként alkalmazó cégek között a NEXON

A NEXON budapesti székházában látta vendégül Simon Brown-t, a Microsoft európai, közel-keleti, valamint afrikai régió Fejlesztési platform üzletágának igazgatóját. A találkozó során a NEXON menedzsmentje és az üzletágigazgató közösen értékelte a két vállalat eddigi együttműködésének sikereit, majd új célokat határoztak meg a jövőre nézve.

A NEXON és a Microsoft kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően az eltelt évek során újabb és újabb termékek, illetve szolgáltatások jelentek meg a NEXON portfoliójában, legtöbbjük az időközben megjelent Windows platformra optimalizálva. A Microsoft ezt a töretlen innovációt ismerte el 2002-ben, amikor Magyarországon a NEXON számára – a Szoftver Megoldások kategóriában elsőként – odaítélte a Gold Certified Parter címet.

A két vállalat kapcsolata azóta is töretlen, melynek egyik fejleménye, hogy 2004-ben az akkor több mint 1 millió magyarországi munkavállaló bérszámfejtését kiszolgáló BERENC is teljesen megújult. A NEXON ekkor jelentette be a nexONBÉR-t, a szoftver Windows platformra optimalizált változatát, s ezzel megkezdődött Magyarország egyik legnagyobb migrációs projektje, melynek keretében az elkövetkező két év során több mint 2000 cég bérszámfejtése kerül át az új, korszerűbb informatikai környezetbe.

Többek között ezt a projektet méltatta Simon Brown, a Microsoft Fejlesztési platform üzletágának igazgatója. A NEXON menedzsmentjével való találkozásán kiemelte, elismerésre méltó teljesítménynek tartja, hogy a NEXON az elmúlt 16 év során Magyarország vezető humáninformatikai szolgáltatójává nőtte ki magát. „Ez többek közt profizmusának és az általa képviselt terület iránti mély szakmai elkötelezettségnek köszönhető” – nyilatkozta a vezérigazgató.
Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezetője szerint a NEXON mindig is arra törekedett, hogy a fejlesztéseinek platformjául szolgáló Microsofttal szoros szakmai kapcsolatot építsen ki és tartson fent. A cég ezért is integrálta nexONBÉR bérügyviteli programját a Microsoft vállalatirányítási megoldásaihoz, illetve kínálja speciális kedvezménnyel mind a Microsoft Navision, mind Microsoft Axapta rendszerekhez. „Annak érdekében, hogy továbbra is megtartsuk piacvezető pozíciónkat, igyekszünk a technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználni, melyben komoly támogatást nyújt a Microsoft.” – nyilatkozta a NEXON ügyvezető igazgatója.

A két vezető a megbeszélések során kitért a jövőbeni együttműködés főbb állomásaira is. Ennek egyik meghatározó területe lesz a NEXON által is használt Microsoft adatbázisplatform, az SQL Server, amely hamarosan – előreláthatóan még idén ősszel – teljesen megújul. „Az SQL Server 2005. őszi bemutatója alkalmával szeretnénk a termék népszerűsítése kapcsán – mind szakmai, mind marketing tekintetben – együttműködni a NEXON-nal” – mondta Brown, aki éppen ezért felkérte a magyar vállalatot, hogy vegyen részt a Microsoft technológiákat az elsők közt alkalmazó cégeknek indított programban. Így a NEXON már az SQL Server 2005 piaci bemutatója előtt megismerheti és bevezetheti a legújabb adatbázis-technológiákat, ami további versenyelőnyt biztosíthat termékeinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik