Belföld

Zárka járt a BKV-nál vásárolt hamis szelvényért

Az Origo riportja szerint egy napig zárkában tartottak egy fiatal nőt, és megbilincselték, mert a BKV jegypénztárában hamis bérletet vásárolt. A rendőrség szerint jogosan jártak el.

A fiatal nőt a Ferenc körúti metrómegállóban állították meg az ellenőrök. Hosszas vizsgálgatás után a BKV Rt. munkatársai közölték vele, hogy a szelvény hamis. Mivel a bérletet ugyanott, a Ferenc körúti jegypénztárban vette, nem volt hajlandó büntetést fizetni. Emiatt az ellenőrök rendőrt hívtak.

A kiérkező rendőrök autóval vitték el a nőt a VIII. kerületi kapitányságra, ahol kipakoltatták a táskáját és jegyzőkönyvbe vették teljes tartalmát. Ezután egy zárkában kellett várakoznia egészen a délután 4 órás kihallgatásig, ahová bilincsben vitték. Miután itt is elmondta, hogy a bérletet jegypénztárban vette, nem ő hamisította, azzal engedték el, hogy nem gyanúsítják bűncselekmény elkövetésével.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője, Perlaki Attila szerint minden a törvényeknek megfelelően történt. A fiatal nővel szemben felmerült a magánokirat-hamisítás bűncselekményének gyanúja. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő iroda jogásza szerint azonban a múlt héten már kiderült, hogy a BKV jegypénztáraiban hamis bérletszelvényeket árultak, és felháborító, hogy ezt követően valakit egy napig fogva tartanak. Ezért az elvesztett napért pert lehetne indítani a BKV ellen, a rendőrségen pedig panaszt tenni a bánásmód miatt.

Korábban a FigyelőNet beszámolt arról, hogy egy olvasónk bérletét már bevonták, mert BKV jegypénztárában hamis szelvényt vásárolt. Akkor a közlekedési vállalat belső vizsgálatából kiderült, hogy két BKV-pénztáros adta el a hamisítványokat. Meghallgatásukkor elmondták, hogy visszavásároltak 30 napos bérleteket, mert a bérletek tulajdonosai pénzszűkére hivatkozva vissza akarták adni őket. A két pénztárost – akik maguk adtak számot az esetekről – rendkívüli felmondással elbocsátották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik