Belföld

Budapest a legdrágább a térségben

Az EU-hoz tavaly csatlakozó országok fővárosai közül Budapesten a legdrágább a megélhetés – állítja a Mercer legfrissebb felmérése.

Budapest idén a 24. helyen végzett a világ városainak azon versenyében, amely a drágaság szerint rangsorolta az amerikai, ázsiai és európai nagyvárosokat. Az újonnan csatlakozó EU országok fővárosai közül pedig Budapest bizonyult a legdrágábbnak. A térség országaiban egyébként az utóbbi időben folyamatosan drágult a megélhetés, Prága, Varsó és Pozsony is több hellyel előrébb került a listán.

A Mercer személyzeti tanácsadó cég a rangsor elkészítéséhez a világ városaihoz pontokat rendelt aszerint, hogy egy külföldinek mennyibe kerülne, ha az adott város belvárosában szeretne megszállni és elölteni egy pár napot.

Európában továbbra is London a legdrágább város 120,3 ponttal. London után Moszkva a második legdrágább város (119 pont), nem sokkal marad el tőle Genova (113,5 pont), és Zürich (112 pont). A skandináv országok is előkelő helyen végeztek a listán, Oslo 5 helyett ugrott előre, végül a tizedik helyen landolt. Még előrébb végezett (8. hely) Koppenhága. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik