Belföld

Rekord vérvétel a General Electric-nél

A General Electric Consumer & Industrial az első magyarországi multinacionális vállalat, amely az alkalmazottak egészségi állapotát kiemelkedően fontosnak tartva, a Nemzeti Cukorbeteg Alapítvánnyal közösen nagyszabású szűrőakciót szervezett dolgozóinak.

A General Electric Hungary Rt. legnagyobb magyarországi üzletágánál, a GE Consumer & Industrial – nál került sor 2005 június 15-én, szerdán a nagyszabású szűrőakcióra. A fényforrás termékeket és azok alkatrészeit, valamint ipari elektronikus berendezéseket gyártó üzletág dolgozóinak vércukorszintjét mindössze egyetlen nap alatt, a cég összes hazai telephelyén ellenőrizték a Nemzeti Cukorbeteg Alapítvány munkatársai. A mérés hét városban zajlott: Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Vácott, Győrött, Kisvárdán, Hajdúböszörményben és Budapesten, mely hozzávetőlegesen 13.000 embert érintett. Ez példa nélküli a hasonló, magyarországi mérési akciók történetében. Az NCA háziasszonyai, a népszerű előadóművész, Soma és a TV2 híradósa, Várkonyi Andrea a budapesti helyszínen adtak tanácsokat a dolgozóknak a megelőzést illetően.

A Dr. Göncz Kinga Esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli Miniszter
védnöksége alatt álló Nemzeti Cukorbeteg Alapítvány 2004-ben a Sensation Produkcióval együttműködve indította útjára egészségmegőrző programját, melynek célja, hogy a magyar lakosságot idejében figyelmeztessék a cukorbetegség és szövődményeinek veszélyeire, tájékoztassák a legfontosabb tudnivalókról, a megelőzés lehetséges módjairól. Az ország különböző pontjain, rendezvényeken, vásárokon, bevásárlóközpontokban felállított NCA standokon bárki által igénybe vehető, ingyenes szűrések mellett nyitottak minden – a dolgozók egészségét szem előtt tartó -, munkahellyel való együttműködésre, ingyenes szűrőakciókra. Így került már sor többek között a Fővárosi Bíróság, vagy a Budapesti Rendőr-Főkapitányság alkalmazottainak vércukormérésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik