Belföld

Hazajutunk-e ma: fővárosi közlekedés

A szombaton kezdődött metrófelújítás hétfőn vált igazán érdekessé. A BKV szerint a metrópótlók rendben járnak; gondot csak az útfelbontások okozhatnak.

A Stadionok és a Deák tér között 46 darab légkondicionált Volvo busz szállítja az utasokat, csúcsidőben félperces időközönként – mondta Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere. Egyedül a lezárt Batthyány téri megálló környékének megközelítése jelenthet gondot, ide az állomáspótló buszok 10 percenként indulnak. Tavaly a Kossuth térre járt ilyen busz, de szinte senki nem használta.

Komolyabb fejtörést okozhat a Belváros felől eljutni Óbudára. Ma kezdődött ugyanis az Árpád fejedelem útján a felújítás, itt ezért csak egy sáv használható a Margit híd és a Komjádi uszoda között. Ez tapasztalataink szerint már a Pestről Budára jutást is megnehezíti, hiszen a hídnál ér össze a budai alsó és felső rakpart forgalma, így itt három sávból lesz hirtelen egy. A Fővinform információi szerint komolyabb fennakadásra csak a Moszkva téren és az odavezető utakon lehet számítani.

Kedden kezdődik a Budaörsi úti felüljáró felújítása. A Nagyszőlös út fölött átvezető hídon keddtől csak egy sáv járható, ezért reggel érdemes hosszabb menetidővel számolni.


Demszky szerint a felújításokkal átjárhatóbb lesz a város


A Podmaniczky-program keretében október végéig tartó felújítási munkálatok során félmillió négyzetméter útfelület újul meg a fővárosban – közölte Demszky Gábor szombaton. “Ebben az évben először (…) minden egyes önkormányzati forinthoz a kormány még egy további forintot tesz hozzá, ezzel lehetővé téve azt, hogy Budapest történetében egyedülállóan jelentős útfelújítási program kezdődjön” – mondta a főpolgármester.


Demszky Gábor elmondta: a félmillió négyzetméternyi útfelület rekonstrukciója több mint 80 kilométert jelent a főváros 1100 kilométeres úthálózatából. A főváros minden kerületében lesznek útfelújítások, összesen 48 helyen dolgoznak majd a szakemberek. Az idén a főváros 50 milliárd forintot fordít a tömegközeledés fejlesztésére és 8 milliárd forintot az utak felújítására. Az útfelújítások célja, hogy a város átjárhatóbb, működőképesebb legyen – tette hozzá a főpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik