Belföld

ÖRÖKZÖLD SOFITEL

Örökös használatra megkapta a Zöld Szálloda címet a Sofitel Budapest szálloda, a Magyar Szállodaszövetségtől a folyamatosan magas szintű környezetvédelmi munkájáért.

A minden évben meghirdetett zöld szálloda pályázaton az elmúlt években – az ötcsillagos kategóriában – szinte mindig nyert a Sofitel. Ezért is gondolták úgy a bírák, hogy egyszerűbb, ha állandó címmel tisztelik meg a szállodát.

Mitől “zöld” egy szálloda? A vendégteret és a szobákat környezetbarát tisztítószerekkel takarítják, így a vendégek egészséges és természetes környezetben pihenhetnek. Ez megkönnyebbülést jelenthet a ma igen gyakori allergiától szenvedőknek. Nemcsak a szobákban, hanem az épület más területein is kerülik a káros vegyi anyagok használatát, hiszen ezzel a vízvezeték rendszerből kikerülő vizet is megóvhatják a súlyos szennyezéstől. A Sofitelben az elfolyó szennyvíz nem kerülhet közvetlenül a csatornába. Kiemelt helyen áll a szelektív hulladékgyűjtés, amely során a veszélyes anyagokra és a rendezvényeken ott hagyott hulladékokra is külön figyelmet fordítanak. A fel nem használt gyógyszereket, elemeket gondosan összegyűjtik, a papírt újrahasznosítják. A szálloda számára már nem használható eszközök másoknak sokat jelenthetnek! A Housekeeping munkatársai napi munkájuk során folyamatosan gyűjtik a megmaradt sampont és szappant, és a Nyugati pályaudvari misszió rászorulóinak juttatják el adományként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik