Belföld

Fidesz-listán indul a Nemzeti Fórum

A Lezsák Sándor által vezetett, az MDF-ből két éve kivált képviselőket tömörítő Nemzeti Fórum együttműködési megállapodást írt alá a Fidesszel, a 2006-os választásokra vonatkozóan.

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Fidesz és a Nemzeti Fórum. A szerződés értelmében a két ellenzéki erő közös választási programot dolgoz ki, és együtt állít jelölteket a 2006-os választásokon. A dokumentumot a Fidesz oldaláról Orbán Viktor pártelnök, a Nemzeti Fórum részéről pedig Lezsák Sándor írta alá.

Így a Fidesz és a Nemzeti Fórum valamennyi egyéni választókerületben, valamennyi területi listán, illetve az országos listán együtt állít jelöltet, a jelenleg független képviselők tehát a Fidesz listájáról juthatnak be 2006-ban a Parlamentbe. Sőt, a megállapodás értelmében a felek a jövő évi önkormányzati választásokon is együttműködnek, közösen állítanak polgármester- és képviselőjelölteket.

A Nemzeti Fórum azokat a független képviselőket foglalja magában, akik 2002-ben még az MDF színeiben jutottak mandátumhoz, 2003-ban azonban kiléptek a pártból. A Nemzeti Fórum sokat támadta az MDF vezetését, különösen Dávid Ibolyát, azzal vádolva a pártelnököt, hogy feladva az antalli és lakiteleki örökséget, balra tolódott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik