Belföld

Itt a Tesco-s visszaváltható bevásárlótáska

Nemcsak környezetvédelmi megfontolások, hanem a termékdíjról szóló törvény miatt is visszaváltható szatyrokat forgalmaz ezentúl a cég.

A környezetvédelem napján, június 5-én vezeti be a Tesco a visszaváltható bevásárlószatyrot, melyet a vásárlóknak csak egyszer kell megvenniük, és ezek után az áruházlánc díjmentesen cseréli ki egy életen át.


Első körben összesen 500 ezer darab visszaváltható táskát helyezett ki áruházaiba a Tesco, melyeket első alkalommal 50 forintos darabáron lehet megvásárolni a pénztáraknál. A szatyor visszaválthatósága abban áll, hogy amikor elszakad, vagy egyéb módon megrongálódik, és ezért visszaviszik az áruházakba, akkor azt ingyenesen egy újra cserélik. A teszt jellegű bevezetés május közepén történt meg, az elmúlt két hétben több mint 50 000 visszaváltható szatyrot értékesítettünk, ami átlagosan heti 25 000 darab.

A környezetvédelmi törvény 1995 óta termékdíjat ró ki a gumiabroncsok, hűtőgépek, csomagolóeszközök, valamint az akkumulátor forgalmazóira. Ez alól mentesülni lehet akkor, ha a forgalmazó szerződést köt valamelyik hulladékhasznosító társasággal; ezekből 15 működik országszerte. Termékdíjkedvezményt, sőt, akár támogatást is lehet igényelni olyan programokra, amelyek a hulladék környezetbarát hasznosítását segíti elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik