Belföld

Telt ház volt a strandokon

A nyári csúcsokat idéző magas látogatottság volt a hétvégén a fővárosi strandokon, amelyeket 65 ezren kerestek fel - közölte a Budapest Gyógyfürdői Rt. osztályvezetője hétfőn.

Mogyorósi Ferenc elmondta, hogy szombaton 28 ezren, vasárnap 37 ezren voltak a strandjaikon. A Dagályon csaknem kétezren, a Palatínuson 5,5 ezren, a tervezettnél egy héttel korábban megnyitott Rómain pedig ötezren voltak vasárnap.

Az osztályvezető szerint a Palatínuson többen is lettek volna, ha gyorsabb lenne a bejutás. Közölte, keresik a megoldást arra, miként lehetne lerövidíteni a hosszas várakozási időt. A beléptetésnél több pénztárt technikailag nem tudnak üzemben helyezni. Előre nyomtatott jegyekben gondolkodnak, ehhez azonban a szükséges garanciákat meg kell teremteniük.

Az osztályvezető bízik abban, hogy a hétvégén, amikor a fővárosi önkormányzat az egész Margit-szigeten nagyszabású sportnapot, családi rendezvényeket szervez, már gyorsabb lesz a bejutás a Palatínuson.

Mogyorósi Ferenc reméli azt is, hogy a két napja meghibásodott hullámoztató gépet a következő hétvégére sikerül megjavíttatniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik