Belföld

Átadja a stafétát a MINOR vezérigazgatója

2005. május 30., Budapest – Magyarország meghatározó informatikai szolgáltató cége, a MINOR Rendszerház Rt. vezérigazgatója, Takács Imre átadja a cég operatív irányítását Klemencz Mihálynak. A kinevezett vezérigazgató-helyettes feladatai lesznek a Rendszerház operatív vezetése, és ő irányítja a cég export tevékenységét, de emellett kiveszi a részét az üzleti partnerekkel történő kapcsolattartásból is. A cég tervei között szerepel a további vezetőváltás, amely során Takács Imre a vezérigazgatói pozíciót 2005 végén átadja az új vezetőnek, és ő a MINOR Holding igazgatótanácsának tagja lesz.

„A MINOR egyik tulajdonosaként gyakorlatilag a kezdetektől, 1990-től vezetőként felelek a cég működéséért. 15 év után elérkezettnek látom az időt arra, hogy az operatív irányítást átadjam, és az új vezetővel biztosítsam a vállalat további dinamikus fejlődését. Klemencz Mihály nevéhez számos kiemelkedő informatikai projekt fűződik, és a cégvezetésben is rendkívül jó tapasztalatai vannak, ezért úgy gondolom, hogy személyében megfelelő szakemberre találtam” – tette hozzá Takács Imre.
Klemencz Mihály operatív irányítói tevékenysége a MINOR belső folyamatainak hatékonyabbá tételére és szervezetfejlesztési feladatokra is kiterjed. Emellett a cég stratégiai tervezési feladataiban és az üzletfejlesztési feladatokban is fontos részt fog ellátni.

Takács Imre a stratégiára, üzletfejlesztésre és a lobbyra, illetve az innováció támogatására kíván nagyobb hangsúlyt fektetni. Elsődleges feladatának a cégcsoport fejlesztését, bővítését, regionális terjeszkedésének megvalósítását, illetve a Rendszerház tőzsdén való megjelenésének előkészítését, koordinálását tekinti.
Az új operatív vezető tervei között szerepel a MINOR rendszerintegrációs profiljának erősítése, a nagyobb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokon keresztül a cég bevételének növelése és nyereségességének további javítása. További fókusz területe lesz a cég export forgalmának javítása a saját fejlesztésű és gyártású InfoTerminál termékekre vonatkozóan.
Klemencz Mihály (41), a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Számítógéptechnikai Intézetében végzett és pályáját a Számítástechnikai Kutató Intézetben kezdte projektvezetőként. Ezt követően az Unisys Magyarország Kft.-ben dolgozott, ahol a cég magyarországi szolgáltatási üzletágának irányítását látta el. A szakember 1998-ban csatlakozott az IBM Magyarországhoz, ahol 3 éven át több területen is vezetői pozíciót töltött be. A MINOR Rt. vezérigazgató-helyettesi posztját megelőzően ügyvezető igazgatóként dolgozott az Avaya Magyarország Kft-nél, majd a biometrikus rendszerekkel foglalkozó Guardware Systems Kft.-nél. Klemencz Mihály angolul beszél, nős, két gyereke van, és szabadidejét utazással, túrázással tölti.

###

A MINOR Rendszerház Rt.-ről (www.minor.hu)
Az informatikai piacon mértékadónak számító MINOR Rendszerház Rt. 1989-ben alakult. A mára 85 fős vállalkozássá fejlődött cég a számítástechnikai rendszerintegrátorok élvonalába tartozik. A cég üzleti tevékenységi köre a szaktanácsadástól, a tervezésen, szoftver és hardverfejlesztésen és installáláson, valamint a különböző rendszerek integrálásán át a szerviz szolgáltatásig igen széles spektrumot fed le. Kiemelkedő a magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatások aránya. Formatervezési Nívó és Magyar Minőség Díjas saját fejlesztésű és gyártású ügyfélirányító rendszerükkel, információs termináljaikkal mind a hazai, mind az export piacon kiemelkedő sikereket értek el, utóbbi termékükkel hazánkban piacvezetők. ISO 9001:2000 és NATO beszállítói minősítéssel rendelkeznek, beszállítóiknál a legmagasabb partneri fokozat elérést tűzték ki célul – így pl. a HP Business és Service, a Microsoft Gold partnerei évek óta.

További információ: Steidl Judit, marketingigazgató, MINOR Csoport (tel.: 436-30-21. E-mail: a JSteidl@MINOR.HU)

Címkék: Hírforrás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.