Belföld

Gyermeknap a kánikulában

Az időjárást illetően nincs okuk panaszra a gyermeknapi programok szervezőinek és résztvevőinek.

Gyermeknap alkalmából a főváros számos pontján várják a hétvégén különféle rendezvényekkel a fiatalokat és szüleiket. A Parlament előtt a Kossuth téren például óriás homokozó várja a kicsiket és nagyokat.

A Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat rendezi közösen a programokat, melyek a ligget 30 pontján csalogatják a különböző korosztályú érdeklődőket.

A Petőfi Csarnok külső színpadán többek közt a Pa-Dö-Dö és a Bon-Bon lép fel. A belső színpadon görög, ír és csángó táncház várja az érdeklődőket. A Kis Napozórét világzenei színpadánál ír, erdélyi, skót és török népzene hallható. A Napozóréten akrobatikus show-tánc, valamint taekwondo-bemutató, míg a Királydombon stepbemutató látható.

Óvodások és általános iskolások részére 300, illetve 2500 méteres távon a Királydombon vasárnap futóversenyt rendeznek.

A Nemzeti Színház előtti területen vasárnap neves művészek lépnek fel, köztük Hollósi Frigyessel és Kaszás Attilával. A fiatalok Ki mit tud? vetélkedő keretében mutathatják meg tehetségüket, ugyanakkor kincskereső játék is vár a gyermekekre. Aszfaltrajzverseny, streetballbajnokság ugyancsak a programok között szerepel.

A 14 éven aluli gyerekek vasárnap díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasút vonatain, az állomásokon pedig különféle programokkal színesítik a napot. Mentőkutyás- és solymászbemutató, fényképkiállítás, jűtszóház, modellvasút-bemutató várja a gyerekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik