Belföld

Délután megbénul a rábafüzesi határátkelő

Az osztrák autóklub (ÖAMTC) értesülései szerint a magyar határátkelő osztrák oldalán országos útlezárási akció keretében zárják el az utat a megnövekedett tranzitforgalom, valamint az S7-es út építése miatt tüntetők 13 és 18 óra között.

Tirolban mindkét irányban lezárják már déltől az A12-es autópályát éjfélig Vomp és Schwaz között. Salzburg tartományban az A10-es autópályán lesz blokád Zederhausnál 13 és 18 óra között.

A magyar határőrség közleménye azt javasolja, hogy a blokád ideje a teherforgalomban résztvevők a Szentgotthárd Ipari Park határátkelőhelyét vegyék igénybe. A személyforgalomban résztvevőknek a pinkamindszenti a legközelebb rendelkezésre álló átlépési lehetőség. A 8-as számú főúton irányítótáblák elhelyezésével terelik a határra irányuló személyforgalmat Pinkamindszent felé. A határőrség és a rendőrség is járőröket vezényel a forgalom helyes irányba terelése érdekében. A demonstráció ideje alatt az osztrák hatóságok szintén a két határátkelőhely felé terelik a Magyarországra irányuló forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik