Belföld

Utolsó hatáskörét is elvonták Atkáritól

Miután kizárták az SZDSZ frakciójából, hatáskör nélküli főpolgármester-helyettessé vált Atkári János.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy a hatáskör elvonása a frakcióból való kizárás következménye volt. Demszky Gábor megerősítette az MTI azon értesüléseit, hogy a jövőben Atkári János főpolgármester-helyettesként nem automatikusan, hanem csak külön meghívással vehet részt a főpolgármesteri kabinet heti ülésein.

Atkári János 1990-től sajtó-, majd kabinetfőnökként, 1994-től tíz évig pedig főpolgármester-helyettesként Demszky Gábor első számú bizalmasa volt. A múlt év novemberében, az adóügyek kivételével, elvonta tőle hatásköreit a főpolgármester.

Atkári János az elmúlt hónapokban többször is bírálta a városházi kormánypárti frakciók lépéseit. Egyebek közt értelmetlen, felesleges dolognak tartotta, hogy politikai jellegű, képviselőkből álló bizottságot hoztak létre a nagyberuházások előkészítésére.

Atkári János korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a frakcióból történő kizárása ellenére független liberális politikusként mandátuma lejártáig posztján marad, megtartja képviselői mandátumát.

A Fidesz már ajánlkozott Atkárinál

Kupper András, a főváros fideszes frakcióvezetője közleményében ajánlotta fel az SZDSZ frakciójából kedden kizárt Atkári János számára az együttműködést. Kupper szerint Atkári Jánosnak voltak hibás döntései, azonban a város iránti elkötelezettségét kár lenne vitatni. Szerinte munkája során következetesen kiállt a főváros pazarló, gyakran kampánycélokat szolgáló pénzszórásával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik