Belföld

A régióban terjeszkedik az Union tulajdonosa

Az osztrák Wiener Stadtische (WS) négy biztosító társaságot, vásárolt, illetve vásárol meg a kelet-közép-európai régióban.

Maják Viktor, az Union Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a WS négy biztosítót vásárolt, illetve vásárol meg a régióban. Csehországban a csoport legnagyobb biztosítója, a Kooperativa vette meg a cseh piac nyolcadik helyén álló Ceska Podnikatelskát, Ukrajnában – ahol a Jupiter biztosító tulajdonosa a WS – további két biztosító, a Kniazha és a Globus többségi tulajdonának megszerzése van folyamatban. Romániában két biztosító társasága, az UNITA és az Agras mellé harmadikként megvsáárolta az Omniasig-csoport részvényeit.

A Wiener Stadtische az Allianz konszern után a második legnagyobb biztosítási csoport Kelet-Közép-Európában. Jelenleg 15 országban van jelen a régióban. A WS részvényeit 2006-ban bevezetik a bécsi tőzsdére.

Az Union Biztosító 2004 végén – 9,61 milliárd forintos díjbevételével – a tizedik legnagyobb biztosító társaság volt Magyarországon. A 2005 első negyedévében elért, 3,86 milliárdos díjbevétele alapján, ami 72 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál, már a kilencedik helyen áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik