Belföld

A lakótelepek felé is lép a kormány

A kormányfő a száz lépés program részeként a jövő héten a lakótelepeken élők helyzetét javító lépéseket kíván bejelenteni - mondta Gyurcsány Ferenc egy pestszentlőrinci lakossági fórumon.

A miniszterelnök a konkrét bejelentést egy jövő csütörtöki angyalföldi fórumon teszi meg, de annyit elmondott, hogy fel akarja gyorsítani a panelfelújítási programot, és változtatni kíván a túl drága lakótelepi távfűtésen is. A miniszterelnök elmondta: a kerületben öt nagy lakótelep is van, és az itt lakók életkörülményein lehet és kell is javítani, de felhívta a figyelmet arra, hogy az ország északkeleti részén sokkal nagyobb a szegénység, tehát oda még több támogatást kell irányítania a kormánynak.

A száz lépés részeként szerdán újabb bejelentés várható a munka világával kapcsolatban – mondta Gyurcsány Ferenc, de olyan lépéseket is ígért, amelyek “stabilabbá és megbízhatóbbá” teszik a nyugdíjrendszert, továbbá az oktatás átalakítását, önkormányzatok finanszírozásának módosítását és a lemaradó régiók felzárkóztatását érintik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik