Belföld

Keveset járnak étterembe a magyarok

A magyarok túlnyomó többsége feleslegesnek tartja az éttermi költekezést, s szívesen süt-főz otthon. A megkérdezettek 67 százaléka sem otthon, 75 százaléka pedig még étteremben sem kísérletezik a külföldi ízekkel.

A GfK Hungária Piackutató Intézet „Étkezési szokások 2005″ című jelentéséből kiderül, hogy honfitársaink mintegy 80 százaléka úgy tartja, felesleges étteremre költeni és csupán 20 százaléka járna el otthonról minden este vacsorázni, ha tehetné. Meglepő, és a közhiedelmekkel ellenkező módon a többség (83 százalék) nem kedveli a gyorséttermeket.

A nemzetközi konyha étkeinek fogyasztásával kapcsolatos kérdésekre adott válaszokból kiderül, hogy legkedveltebbek a nemzetközi konyhának a magyar íz-, s egyben ízlésvilághoz legközelebb álló formái. A kínai, görög, mexikói, francia és az indiai konyha is elterjedt Magyarországon.

Mindezzel együtt azonban el kell mondani, hogy a magyarok 67 százaléka sem otthon, 75 százaléka pedig étteremben sem kísérletezik a nemzetközi konyha kulináris különlegességeivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik