Belföld

Mádl nyerte a Fidesz szimpátiaszavazását

Mádl Ferenc után Sólyom Lászlót támogatták a legtöbben, de Szili Katalin sem szerepelt rosszul.

A szavazatok többségének összeszámlálása után Mádl Ferenc jelenlegi köztársasági elnököt támogatták a legtöbben a Fidesz által indított szimpátiaszavazáson – jelentette be Rogán Antal kampányfőnök vasárnap. Második Sólyom László, harmadik Szili Katalin.

A politikus elmondta: a szavazatok 82 százalékos feldolgozottságánál, 600 ezer voks megszámlálása után Mádl Ferencre a voksok 38,6 százaléka, 232 ezer szavazat érkezett, Sólyom László pedig 33,8 százalékot ért el, 201 ezer szavazattal. Szili Katalin 85 ezer voksot, a szavazatok 14,8 százalékát kapta, Glatz Ferencre 61 ezren voksoltak, ami a megszámlált szavazatok 11,1 százaléka; Gombár Csaba kilencezer szavazatot kapott, a voksok 1,7 százalékát.

A kampányfőnök elmondta, hogy a leadott voksok száma több mint 718 ezer, ugyanakkor nem ennyien szavaztak, hiszen a szavazólapon két jelöltet is meg lehetett nevezni. Becsléseik szerint a leadott szavazólapok száma 553 ezer.

Rogán Antal közölte: a szavazatokat legkésőbb hétfő délutánig összesítik, a Fidesz elnöksége pedig a közeli napokban összeül és köztársasági elnököt jelöl. Hozzátette: ezen csak az változtathat, ha a négy pártnak sikerül konszenzusos jelöltben megegyeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik