Belföld

A támadó után megtalálták a kardot is

A magát romának valló 17 éves fiú pénteki elfogása után a rendőrség még aznap este megtalálta a kardot, amivel Mortimer május 8-án a budapesti 21-es autóbuszon keresztülszúrt egy tizenöt éves, szintén roma fiút.

Fidesz: Gyurcsány kérjen bocsánatot

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője szerint rendkívül sokat ártanak a romák társadalmi integrációjának mindazok, akik alaptalanul rasszista indítékkal hergelik az embereket és sajnálatos, hogy a miniszterelnök is beszállt ebbe az alaptalan vádaskodásba. Gyurcsány Ferencnek sürgősen bocsánatot kell kérnie legutóbbi parlamenti felszólalásáért – véli az ellenzéki politikus.

A Mortimer becenévre hallgató 17 éves törökbálinti fiatalembert pénteken hajnalban a lakásán fogták el a rendőrök. Ő beismerte, hogy ő szúrta le a fiút, és tettét a támadás előtti szóváltással és hirtelen felindultsággal magyarázta.

Pénteken megtalálták magát a kardot is. A rendőrség tájékoztatása szerint a törökbálinti fiatalember lakásán több más eszközt is lefoglaltak. “Mindenkinél fakard és fapajzs volt, kivéve Mortimert, aki egy éles katanával, klasszikus japán karddal érkezett” – mondta Tóth Gábor bűnügyi főkapitány-helyettes.

A két hete történt támadás ügyében kihallgatták társait is. A rendőrség nyomatékosan jelezte, hogy nem vizsgálhatják sem a tettes, sem az áldozat származását, az ügyet övező társadalmi felháborodás szempontjából azonban fontos, hogy az emberölési kísérlettel gyanúsított fiatal romának vallja magát.

A karddal átszúrt fiú már elhagyta a kórházat. Orvosa szerint a súlyos-életveszélyes sérülésből felépült, de a teljes gyógyulás több hónapot, akár egy évet is igénybe vehet. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik