Belföld

Nincs koalíciós alku az érettségi botrány miatt

Nem kötöttek kompromisszumot a kormánykoalíció pártjai az érettségi ügyében - jelentette ki egy szombati lapinterjúban a miniszterelnök, aki újfent megerősítette, hogy szerinte bűncselekményről, tétellopásról van szó.

Gyurcsány Ferenc az Axel Springer kiadó kilenc megyei napilapjában megjelent interjúban azt hangsúlyozta, hogy a kormány jól vizsgázott abban, hogy biztosítani tudta a zavartalan érettségi folytatását.

“Ha ezen túl vagyunk, meg kell nézni, legközelebb mit csináljunk másként” – tette hozzá. Kérdésre válaszolva leszögezte, hogy súlyos hiba esetén kész a minisztert leváltani. Úgy fogalmazott: “Valamennyi miniszter súlyos hibája esetén kész vagyok a váltásokra. Ugyanakkor ez nem valóságshow, ahol minden esetben ki kell ejteni valakit, mert nagy az érdeklődés.”

A közelmúltban leváltott pénzügy- és agrárminiszterekkel kapcsolatban kifejtette: az utolsó pillanatig ki fog állni a miniszterei mellett, de ha kiderül, hogy mégsem megy a közös munka, akkor mindig arra törekszik, hogy a váltás “kultúrált legyen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik