Belföld

Vasárnap hirdetik ki a szimpátiaszavazás eredményét

Lezárult a Fidesz kezdeményezte országos szimpátiaszavazás, amelyet a köztársaságielnök-jelölés kapcsán indított a párt. A félidőben közölt részeredmények szerint május elejéig mintegy 352 ezren voksoltak az interneten és a városokban felállított standoknál.

Az április 18-án kezdődött szavazáson Mádl Ferencre, Sólyom Lászlóra, az Alkotmánybíróság volt elnökére, az MSZP két jelöltjére, Szili Katalin házelnökre és Glatz Ferencre, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökére és Gombár Csabára, az SZDSZ jelöltjére lehetett szavazni. Legtöbben, 140 ezren Mádl Ferencet támogatták. Sólyom Lászlóra 132 ezren, Szili Katalinra 55 ezren, Glatz Ferencre 49 ezren, Gombár Csabára háromezren szavaztak.

Az eredetileg május 15-ig tartó akciót 20-áig hosszabbították meg, mert – mint Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke elmondta – az utcai szavazatgyűjtést csak néhány napos késéssel tudták megindítani.

A szavazólapon két nevet is meg lehetett jelölni. A szavazatokat a hétvégén összesítik: a Fidesz várhatóan vasárnap számol be az eredményekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik